MoRu

2012 m. lapkričio 27 d., antradienis


 Veido modeliavimas: taisyklingo kontūravimo paslaptys ir taisyklės



Moterys yra labai laimingos. Ir viena iš priežasčių - jog įnešant šiek tiek pastangų ir žinių, jos turi galimybę kasdien atrodyti švytinčios, išraiškingos ir gaivios. Galbūt ne visos mes dar atradome būdus akcentuoti savo veide tai, kas yra žaviausia ir kas mums suteikia daugiausia pasitikėjimo. Bet tam mes ir dalinamės savo patirtimis - kad atradę tas mažytes paslaptis, atskleistume savo natūralų prigimtinį grožį. Ir tik nereikia jokių skeptiškų išraiškų šią akimirką. Taisyklingas veido modeliavimas gali padaryti stebuklus! Ir pabandykime išsiaiškinti kaip :)

Veido kontūravimas (modeliavimas) dažniausiai apibrėžiamas kaip veido bruožų, tokių kaip nosis, kakta, skruostikauliai, smilkinių sritis, smakras ir pan. išryškinimas atitinkamai šešėliais ar pašviesinimu, sukuriant kuo simetriškesnį vaizdą. Puikiai žinome, jog pasaulyje nėra veido, kurio abi pusės būtų visiškai identiškos (Jė jė jė, nėra tobulų žmonių!!!), todėl toks žaidimas su veidu tinka ir net yra reikalingas visoms.

Neretai taisyklingas veido sumodeliavimas atlieka didžiąją dalį viso darbo, tad likusiam makiažui tereikia paryškinti antakius, poros blakstienų tušo sluoksnių ir pirmyn ant raudonojo kilimo! :)


Dar vienas nemažas veido modeliavimo pliusas yra tas, kad Jums tikrai nereikia įsigyti šimto ir vienos įvairiausių atspalvių pudros, maskuoklių, bronzantų, skaistalų ir pan. Tam, kad pasiektumėte įspūdingų rezultatų, dažnai užtenka ne itin blizgaus bronzanto (blizgučiai labiau tiktų vakarui, juk nenorime visad atrodyti it per Kalėdas) bei Highlither'o (nors tu ką, net neįsivaizduoju, koks lietuviškas žodis atitinka balkšvo atspalnio blizgį veidui!). Labai dažnai, galima įsigyti netgi rinkinuką vienoje pakuotėje šių dviejų stebuklų, tad tai būtų netgi dar paprasčiau ir patogiau. Žemiau galite rasti iliustracijas mano mėgstamiausių matinių bei blizgesnių (mėgstančioms švytėjimą) veido modeliavimo priemonių. 


Veido kontūravimo priemonės


1. Make Up For Ever Sculpting Kit





Kur įsigyti: http://www.douglas.lt/katalogas/make-up-for-ever-sculpting-kit/



2. Sleek Make Up Face Contour Kit






Kur įsigyti:  http://www.sleekmakeup.com/face/contouring/face-contour-kit


3. L`Oreal Paris Glam Bronze Trio




 Kur įsigyti: daugumoje kosmetikos parduotuvių Lietuvoje.






4. Egipto žemė (įprastas bronzantas, kuriuo puikiai galima sukontūruoti, svarbiausia - ne per tamsus atspalvis)







Kur įsigyti: http://www.parfum24.lt/goods/cat,3369/sub,3601/gid,1042/Egyptische-Erde-Egipto-zeme





5. Too Faced Snow Bunny Bronzing Powder







Kur įsigyti: http://www.douglas.lt/katalogas/too-faced-snow-bunny-bronzing-powder/
 



Tai tik keletas mano išbandytų produktų, palikusių labai neblogą įspūdį, labai patogių išsklaidyti ir neatrodančių "cakey" ant veido. Tačiau Jūs galite rinktis iš šimto kitų gamintojų, kuriems jaučiate simpatiją, pagrindinis dalykas: tamsesnis atspalvis šešėlio kūrimui, šviesus atspalvis (geriausia turintis vos gelsvą toną, nes jis suteikia šiek tiek "brangesnį" įvaizdį) ir jei mėgstate švelnesnį bei mergaitiškesnį įvaizdį - skaistalai. 

Veido kontūravimo šepetėliai



Taip pat labai svarbu - šepetėlis, skirtas kontūravimui. Dažniausiai tai - kirstas gana putlus kosmetinis šepetėlis, skirtas veido modeliavimui, tačiau jei jo neturite - ne bėda, tiks ir tas, kurį naudojate bronzantui padengti, svarbiausia - kad nebūtų itin didelis, nes neatskirs modeliuojamų veido vietų ir visas darbas gali tapti tiesiog atspalvio sluoksių ant visos odos.Taip pat vienas iš labiausiai akcentuojamų mano kriterijų bet kokiam šepetėliui - rinkitės kokybišką ir švelnių šėrelių. Investavę į jį šiek tiek daugiau, turėsite draugą ne vieneriems metams, be to - mes labai mylime ir puoselėjame savo odą, o šiurkštus, nenatūralaus plauko šepetėlis gali braižyti, greitai nusidėvėti ar netgi alergizuoti veidą.




Veido kontūravimo principai ir eiga 

 

Pagrindinė kontūravimo paskirtis - veido formos tobulinimas, veido vizualus "suliekninimas" ir gražiausių bruožų išryškinimas. Yra keletas pagrindinių principų, kuriuose vietuose ir kokiu atspalviu reiktų modeliuoti. 
  1. Šviesinamos iškiliausios veido vietos: kakta, nosies priekinė linija, skruostų viršus, smakras.
  2. Tamsinamos (slepiamos) vietos, kurios įrėmina: žandikauliai, nosies šonai, smilkiniai, plaukų augimo linija, žandikaulio apačia.
  3. Skruostikauliai tamsinami iškart po iškiliausia vieta - kaulu, lygiagrečiai apatiniam žandikauliui. (Lengviausia atrasti "tą" vietą tiesiog pridėjus šepetėlio kotelį prie apatinio žandikaulio ir slenkant lygiagrečiai į viršų, pajusti atsirėmimą į kaulą, po kuriuo ir tamsiname.) 
  4. Apatinė veido linija tamsinama ir linija išsklaidoma kaklo kryptimi (veidas bei smakras tampa plonesni, taisyklingesni).
  5. Veido modeliavimą geriausia pradėti nuo skruostų, smilkinių ir plaukų augimo linijos tamsinimo. Taip įrėminę veidą, lengviau pamatysime vietas, kurias reikia "pakelti" šviesesne spalva (gelsva, šampano, balkšva, vos rausva.)
  6. Skaistalais rausvinamas patys skruostų "obuoliukai", lengvai išsklaidant ir įjungiant į viršutinę skruostų dalį.









Kontūravimo linijos











Vadovaujantis šiais pagrindiniais principais ir keletą kartų pasipraktikavus, pajusite savo veido formas, suprasite, kur reikia šiek tiek labiau atkreipti dėmesį, o kas labai natūraliai išryškėja. Kuomet susidomėjau profesionaliu makiažu, nemažai laiko praleisdavau ir youtube.com - ten nemažai labai puikių mokomųjų video, kurie leidžia lengviau perprasti principus ir technikas. Štai pavyzdys - lengvai suprantamas, bet gana išsamus LorealParisLT filmukas:



Būkite žavios ir spindinčios!

Mua,
Rūta:*



1 komentaras:

  1. Dėkoju už informatyvų ir įkvepiantį straipsnį. Viskas taip aiškiai parašyta, puiki mokymo medžiaga. :) Daugiau tokių instruktorių!

    AtsakytiPanaikinti