"Kvepalai praneša apie moters atėjimą ir primena, jei išėjus" (Coco Chanel).
Bonjour! Neseniai perskaičiau
įsimintiną M. Khodorkovskio mintį, jog "aš ne idealus, bet aš idėjos žmogus", tad
trumpam mečiau visus darbus ir rūpesčius į šalį ir nusprendžiau parašyti itin trumpą
straipsnelį, mat kai kalba prasideda apie mano dievinamą Coco Chanel, aš
tiesiog negaliu tylėti. Nežinau, ar jau skaitėte, tačiau prieš keletą dienų užsienio
spaudoje pasirodė informacija, jog pasaulyje pripažinti ir parfumerijos pramonėje
revoliuciją sukėlę kvepalai Chanel No.5 gali būti uždrausti dėl tam tikrų savo
ingridientų, kurie gali sukelti alergiją. Tad ar turime pradėti žvelgti į
Chanel No.5 kaip į mados istorijos
objektą ir ateityje pelningą investiciją, ar tai tik gandas ir viena iš
naujausios reklaminės kompanijos dalių, siekiant suaktyvinti prekybą?
Trumpai tariant, ačiū mados dievams, tačiau Chanel No.5 neketinama uždrausti bent jau artimiausioje
ateityje. Tačiau kita vertus, dėl pastaruoju metu stipraus ir griežto
parfumerijos pramonės, o kartu ir jos sudedamųjų dalių kontroliavimo bei skubotų
draudimų, atsiranda vis didesnė tikimybė, jog deja, tačiau gali išaušti diena, kuomet gandai staiga taps realybe.
Bėda
yra tai, kad nepaisant to, jog industrija vykdo tarsi savireguliaciją, nuo 1973
metų, kuomet buvo įkurta IFRA (Tarptautinė kvepalų, kvapių medžiagų asociacija),
kurios nariai yra kvapiųjų medžiagų gamintojai, tiekėjai, kartu ir
multinacionalinės kvepalų gamybos kompanijos, tokios kiap Givaudan, IFF,
Rpbertet, Firmenich ir kt, vis dėlto, šią grožio industrijos pramonę veikia ir
kitos institucijos, ypatingai Europos sąjungos. Mat, kai vartotojų apsaugos
komitetas, mokslininkų atliktų tyrimų pagalba, nustatė, jog 2 proc. mūsų žemyno gyventojų yra
alergiški kvepalams, jų nuomone, jog gauti rezultatai buvo per daug grėsmingi, kad
pramonė vykdytų tik taip jau itin griežtą, kvepalų mylėtojų atžvilgiu,
savireguliaciją. Dabartinį Europos Sąjungos komiteto pateiktą ingridientų sąrašą, kurie gali sukelti alergiją
ir yra naudojami parfumerijos pramonėje, sudaro apie 100 natūralių bei
sintetinių sudedamųjų dalių. Tai nereiškia, jog šie ingridientai yra ar bus visiškai
uždrausti, tačiau yra didelė tikimybė, jog jų naudojamas kiekis gamyboje bus
griežtai reguliuojamas. Kai kurios iš Jūsų, mielosios, turbūt dėl šių žinių nei
kiek nenustebote ir tikiu garsiai mąstote, jog nuo 1921 – ųjų, kuomet buvo
pradėti gaminti sėkmingo Chanel numeriu – penki, pavadinti kvepalai, pramonė
patyrė tiek spaudimo ir kontrolės, jog žymių kvepalų istorijos bei receptai
buvo priverstinai pakeisti kur kas anksčiau nei dabar pasirodę gąsdinantys straipsniai
apie mokslinius tyrimus bei Chanel No.5 galimą gamybos nutraukimą, tačiau šiuo
metu parfumerijos pramonę vargina ir mažėjančio biudžeto problemos, kurias dar
labiau ,,paaštrina” minėtosios ir vis dažniau atnaujinamos reguliavimo
taisyklės, kurios tikima ypatingai bus griežtos nuo 2014 metų.
Tad, mano mielosios, kol užsienio spauda ,,svaidosi” tik galimais gandais, vadovaukimės
tik Coco Chanel išsakyta taisykle, jog: ,,Moteris, kuri nesikvepina, neturi
ateities.” O kad pirmadienio vakaras būtų dar labiau informatyvesnis siūlau
pažiūrėti naujausius Chanel No.5 reklaminės kampanijos kūrinius bei šių kvepalų istoriją nupasakojantį filmuką:
Informatyvus filmukas apie Chanel No.5:
Naujausios Chanel No.5 reklaminės kampanijos filmukai:
Galiausiai, brangiosios, kaip visada, mano stiliaus interpretacija ir idėja gražiam pirmadienio vakarui:
CHANEL: kvepalai No.5 , originali ir Chanel meilę žirgams simbolizuojanti rankinė bei manikiūras, atliktas su naujausiais Chanel firmos nagų lakais; MANGO: suknelė, balerinos tipo bateliai, Ipad dėklas, kryželio formos pakabutis, kuris atspindi Chanel vaikystę vienuolyne, kuri pasak J. Picardie turėjo didelės įtakos jos kūrybai; mano kurtas žiedas, dekoruotas lapės kailiu bei plunksnomis ir galiausiai likę aksesuarai iš Masimo Dutti parduotuvės.
Mano Jums siūloma vakaro idėja, tai filmas "Chanel & Igor Stravinsky" kartu su lengvai pagaminamu, bet ypatingai skaniu "Prancūzišku šokoladiniu pyragu", kurio receptą atradau vienoje iš knygų apie vyną. Be ja, šis pyragas ypatingai skanus, kuomet ragaujamas kartu su raudonu vynu. Žinau, jog dažniausiai mes, moterys, renkamės balto vyno taurę, tačiau greta šio pyrago pasirinkusios "Shiraz" vynuogių rūšies vyną, kuris dažniausiai turi šokoladinį poskonį, pažadu tikrai nesigailėsite.:))
Merci ir saldžiai stilingo pirmadienio vakaro, mielosios!;*
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą