MoRu

2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis


"Kvepalai praneša apie moters atėjimą ir primena, jei išėjus" (Coco Chanel).


  Bonjour! Neseniai perskaičiau įsimintiną M. Khodorkovskio mintį, jog  "aš ne idealus, bet aš idėjos žmogus", tad trumpam mečiau visus darbus ir rūpesčius į šalį ir nusprendžiau parašyti itin trumpą straipsnelį, mat kai kalba prasideda apie mano dievinamą Coco Chanel, aš tiesiog negaliu tylėti. Nežinau, ar jau skaitėte, tačiau prieš keletą dienų užsienio spaudoje pasirodė informacija, jog pasaulyje pripažinti ir parfumerijos pramonėje revoliuciją sukėlę kvepalai Chanel No.5 gali būti uždrausti dėl tam tikrų savo ingridientų, kurie gali sukelti alergiją. Tad ar turime pradėti žvelgti į Chanel No.5  kaip į mados istorijos objektą ir ateityje pelningą investiciją, ar tai tik gandas ir viena iš naujausios reklaminės kompanijos dalių, siekiant suaktyvinti prekybą?
  Trumpai tariant, ačiū mados dievams, tačiau Chanel No.5  neketinama uždrausti bent jau artimiausioje ateityje. Tačiau kita vertus, dėl pastaruoju metu stipraus ir griežto parfumerijos pramonės, o kartu ir jos sudedamųjų dalių kontroliavimo bei skubotų draudimų, atsiranda vis didesnė tikimybė, jog deja, tačiau gali išaušti diena, kuomet gandai staiga taps realybe.
  Bėda yra tai, kad nepaisant to, jog industrija vykdo tarsi savireguliaciją, nuo 1973 metų, kuomet buvo įkurta IFRA (Tarptautinė kvepalų, kvapių medžiagų asociacija), kurios nariai yra kvapiųjų medžiagų gamintojai, tiekėjai, kartu ir multinacionalinės kvepalų gamybos kompanijos, tokios kiap Givaudan, IFF, Rpbertet, Firmenich ir kt, vis dėlto, šią grožio industrijos pramonę veikia ir kitos institucijos, ypatingai Europos sąjungos. Mat, kai vartotojų apsaugos komitetas, mokslininkų atliktų tyrimų pagalba, nustatė, jog 2 proc. mūsų žemyno gyventojų yra alergiški kvepalams, jų nuomone, jog gauti rezultatai buvo per daug grėsmingi, kad pramonė vykdytų tik taip jau itin griežtą, kvepalų mylėtojų atžvilgiu, savireguliaciją. Dabartinį Europos Sąjungos komiteto pateiktą ingridientų sąrašą, kurie gali sukelti alergiją ir yra naudojami parfumerijos pramonėje, sudaro apie 100 natūralių bei sintetinių sudedamųjų dalių. Tai nereiškia, jog šie ingridientai yra ar bus visiškai uždrausti, tačiau yra didelė tikimybė, jog jų naudojamas kiekis gamyboje bus griežtai reguliuojamas. Kai kurios iš Jūsų, mielosios, turbūt dėl šių žinių nei kiek nenustebote ir tikiu garsiai mąstote, jog nuo 1921 – ųjų, kuomet buvo pradėti gaminti sėkmingo Chanel numeriu – penki, pavadinti kvepalai, pramonė patyrė tiek spaudimo ir kontrolės, jog žymių kvepalų istorijos bei receptai buvo priverstinai pakeisti kur kas anksčiau nei dabar pasirodę gąsdinantys straipsniai apie mokslinius tyrimus bei Chanel No.5 galimą gamybos nutraukimą, tačiau šiuo metu parfumerijos pramonę vargina ir mažėjančio biudžeto problemos, kurias dar labiau ,,paaštrina” minėtosios ir vis dažniau atnaujinamos reguliavimo taisyklės, kurios tikima ypatingai bus griežtos nuo 2014 metų. 
  Tad, mano mielosios, kol užsienio spauda ,,svaidosi” tik galimais gandais, vadovaukimės tik Coco Chanel išsakyta taisykle, jog: ,,Moteris, kuri nesikvepina, neturi ateities.” O kad pirmadienio vakaras būtų dar labiau informatyvesnis siūlau pažiūrėti naujausius Chanel No.5 reklaminės kampanijos kūrinius bei šių kvepalų istoriją nupasakojantį filmuką:

Informatyvus filmukas apie Chanel No.5:


Naujausios Chanel No.5 reklaminės kampanijos filmukai:



Galiausiai, brangiosios, kaip visada, mano stiliaus interpretacija ir idėja gražiam pirmadienio vakarui:


CHANEL: kvepalai No.5 , originali ir Chanel meilę žirgams simbolizuojanti rankinė bei manikiūras, atliktas su naujausiais Chanel firmos nagų lakais; MANGO: suknelė, balerinos tipo bateliai, Ipad dėklas, kryželio formos pakabutis, kuris atspindi Chanel vaikystę vienuolyne, kuri pasak J. Picardie turėjo didelės įtakos jos kūrybai; mano kurtas žiedas, dekoruotas lapės kailiu bei plunksnomis ir galiausiai likę aksesuarai iš Masimo Dutti parduotuvės.

Mano Jums siūloma vakaro idėja, tai filmas "Chanel & Igor Stravinsky" kartu su lengvai pagaminamu, bet ypatingai skaniu "Prancūzišku šokoladiniu pyragu", kurio receptą atradau vienoje iš knygų apie vyną. Be ja, šis pyragas ypatingai skanus, kuomet ragaujamas kartu su raudonu vynu. Žinau, jog dažniausiai mes, moterys, renkamės balto vyno taurę, tačiau greta šio pyrago pasirinkusios "Shiraz" vynuogių rūšies vyną, kuris dažniausiai turi šokoladinį poskonį, pažadu tikrai nesigailėsite.:))

Merci ir saldžiai stilingo pirmadienio vakaro, mielosios!;*

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą