MoRu

2012 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis

 Anna Dello Russo

" I don't want to be cool. I want to be fashion."

    Bonjour, mes cherries! Rašant apie šių laikų Mados Ikoną, japoniškojo Vogue redaktorę Anna Dello Russo, visą laiką praklausiau senai pamėgto prancūzių dueto, tad ir Jums siūlau įsitaisyti patogiai su kavos puodeliui ir straipsnį skaityti skambant šiai “Brigitte” melodijai.


   Anna Dello Russo man asmeniškai tartum Lady Gaga mados pasaulyje, kuri pasirodžius viešumoje visad sugeba nustebinti nauju įvaizdžiu bei neįtikėtinais deriniais. Japoniškojo Vogue redaktorės, o dabar ir skandalingos, iš parduotuvių per keletą valandų “iššluotos” H&M “fashion shower” linijos kūrėjos, nuomone nešioti antrą kartą drabužius, kuriuos jau spėjo įamžinti fotografų blykstės, būtų pati dižiausia nuodėmė. Tad gal neveltui Anna turi sukaupusi daugiau nei 4000 porų ekstravagantiškų batelių bei turi namą tiesiog drabužiams. Mados savaičių metu ji taip atsakingai žiūri į savo amatą – būti madingai, jog per diena savo įvaizdį ji pakeičia net iki penkių kartų ir kiekvieną kartą sugeba nustebinti ir šokiruoti net visko mačiusius mados fotografus, tokius kaip garsųjį Tommy Ton, kuris net pristatė savo fotografijų parodą „When Tommy met Anna“. Labiausiai Dello Russo sugeba visus stebinti savo ryškiais ir išskirtinais aksesuarais, ypatingai - skrybėlėmis, imituojančiomis milžiniškų gulbių, vyšnių ar tiesiog arbūzo skiltelių formas. Dėka Annos išgarsėjo net prieš tai mažai mados pasaulyje žinoma moteriškų skrybėlaičių modeliuotoja iš Londono, Piers Atkinson.


   Tačiau nepaisant daugiau nei dvidešimt metų “tarnavimo” ir “pasišventimo” mados pasauliui, darbo itališkajame bei japoniškame Vogue, pirmųjų eilių madų šou metu, galima teigti, jog Dello Russo šlovės spindulys yra palyginti naujas reiškinys, kuriam labiausiai sužibėti padėjo mados fotografai, kurie bet kokia kaina siekė įamžinti ekstravantiškąją mados žurnalo redaktorę, kuri tiesiog “laužė” įprastas tokias kaip redaktoriams būdingas juodos spalvos ir taisyklingo drabužių kirpimo nusistovėjusias taisykles. Labiausiai prie Annos žvaigždės blyksnio, įžengimo į scenos šviesą prisidėjo tokie gatvių stilių įamžinantys fotografų blog’ai kaip “Sartorialis” (Fotografas – Scott Schuman) ir “Jak & Jil” (fotografas – jau minėtasis Tommy Ton). “Aš vis dar negaliu sustoti fotografavęs Anna” – atskleidė Schumas per interviu su amerikietišku blog’u “Fashionista” rugsėjo mėnesį ir tik todėl, kaip jis teigė, jog ji vis dar sugeba išlaikyti savąją charizmą, moterišką paslaptį. Ji visad atrodo sujaudinta, kai žmonės ją fotografuoja ir rodo dėmesį bei susižavėjimą jai. Anna, pasak Shuman’o, yra išskirtinė asmenybė mados pasaulyje, kuri sugebėjo išlikti vaikiškai nuoširdi ir atvira, nepaisant to, jog Anna Dello Russo šiuo metu tai ne tik mados pasaulio pažiba, bet ir kartu brand’as. Per dieną jos internetinį tinklalapį ( http://annadellorusso.tumblr.com/ )bei socialinių tinklalapių profilius aplanko daugiau nei 100 000 jos gerbėjų. Be to, ji pirmoji stilistė, pradėjusi bendradarbiavimą su H&M, kuris iki tol kaip kviestinius dizainerius rinkosi tokius pasaulyje gerai žinomus mados namus kaip “Versace” bei “Maison Martin Margiela”.




   Tie, kurie gerai pažįsta Anna nuo vaikystės, teigiama galėtų drąsiai pasakyti, jog nieko iš Annos daugiau ir nebuvo galima tikėtis. Ji tiesiog gimė būti ekscentriška. Anna gimė 1962m. pietinėje Italijoje, Bari mieste. Nuo ankstyvos vaikystės ji domėjosi mada, kurią daugiausia stebėjo iš mamos kuriamo garderobo. Vėliau, sukakus trylikai, gimtadienio proga jos “apetitas” madai bei drabužiams taip išaugo,jog ji savo tėčio paprašė dovanų jai nupirkti FENDI mados namų rankinę, prie jos derantį skėtį, piniginę bei raktų pakabuką. Tad neveltui vėliau Ji buvo praminta “mados maniake”, kuriai tai tapo keliu į sėkmę bei pasaulinę šlovę. Kaip teigia stiliaus redaktorius ir kosultantas Gianluca Longo, kuris Anna pažįsta daugiau nei dvidešimt metų, kiek jis pamena, ji visad norėjo būti dėmesio centre. Net pirmas kartas, kuomet Gianluca išvydo Anna dar vaikystėje filmuojantis rikotos sūrio reklamoje, kuo puikiausiai įrodo, jog Anna gimė tapti žvaigžde, ryškia ir matoma asmenybe. Baigusi mokyklą, Anna išvyko į mados sostinę Milaną studijuoti Italijos literatūros bei meno istoriją. Vėliau ji savo karjerą pradėjo moterims skirtame itališkame žurnale "Donna Magazine", kur ji susipažino su Annalisa Millela. Dėka šios pažinties, ji vėliau įkopė į sekantį savo karjeros laiptelį, tai yra atvėrė, kaip aš mėgstu sakyti, Mados Biblijos , žurnalo “Vogue”, redakcijos duris ir užsitarnavo kaip perfekcionistės ir be galo daug dirbančios stilistės vardą. Itališkajame Vogue Anna pradirbo 18 metų. Dabar, kaip žinote, ji vadovauja Japoniškojo Vogue "mados kūrybiniai virtuvei".


   1996 metais Dello Russo, kaip ji pati teigė, atlaisvino šiek tiek vietos savo rūbų spintoje ir ištekėjo. Vestuvėms ji pasirinko garsiojo Italijos dueto Dolce&Gabbana suknelę, kurią jau po šešių mėnesių galima teigti pakeitė į Balenciaga mados namų kūrinį, kuris tapo jos skyrybų simbolika. Nežinau, gal Dello Russo meilės klausimu tiesiog patvirtina, atrodo, kartais nusistovėjusias taisykles, jog žmonės, kurie savo gyvenimą pašvenčia karjerai nesukuria laimingos meilės istorijos, o menininkai ir kūrėjai tiesiog pasmerkti išgyventi nelaimingą meilę, skatinančią skausmą išlieti kūryboje. Dello Russo, kaip ir mano mylimiausi dizaineriai, niekada neturėjo vaikų. Vietoj to, ji savo namais Milane dalijasi su mažuoju šuniuku Cucciolina, kuris priešingai nei šeimininkė nesileidžia būti puošiamas prabangiais ir ištaikingais kostiumais. Man asmeniškai tai kiek primena mano mylimą ir gerbiamą Valentino Garavani ir jo mažuosius mopsus.




   Dello Russo drabužiai, kurie pasak jos jai yra viskas, Milane yra saugomi greta jos namų esančiame pastate. Kaip jau minėjau, žiniasklaidoje pranešama, jog Annai priklauso daugiau nei 4000 porų batelių. Didžiąją dalį garderobo redaktoriai dizaineriai, tiesiog ja besižavintys ar kitokių paskatų siekiantys, padovanoja, tačiau nepaisant to, Anna, kaip teigia, vis tiek didžiąją savo dalį pajamų išleidžia būtent pirkdama taip savo dievinamus ir mylimus drabužius. Ji pripažįsta, jog yra  “Shopacholic” iš didžiosios raidės, tačiau kaip pati teigė, ne tik dėl savanaudiškų priežasčių. “Mano prioritetas yra suknelės ir man nesvarbu, kaip aš atrodau.”, vienam interviu teigė Russo. Tačiau kaip ambasadorė tokių talentų ir mados namų kaip Marc Jacobs, Dolce&Gabbana ir Louis Vuitton, savo mylimų dizainerių pristatymą visuomenei, jų darbų publikavimą ji suvokia kaip vieną iš svarbiausių jos darbų, kurį stengiasi atlikti itin atsakingai.


   Daug ką stebina ir tai, kaip sulaukusi tokių metų, ji sugeba išlaikyti paaugliai būdingą figūrą. Kaip pati Anna teigia, receptas yra labai paprastas. Per parą ji apie tris valandas skiria jogos užsiėmimams, kurie ne tik naudingi kūnui, bet ir sielai. Tai puikiausi vaistai nuimti stresui bei įtampai. O jos dieta susideda iš mėlynių sulčių, kurios be ja ypatingai naudingos odai, mažina raukšles, bei migdolų. Visa kita, ką ji sau dažniausiai per dieną leidžia tai lašiša, virti kiaušiniai bei sriuba. Anna tiesiog patvirtina taisyklę, jog grožis reikalauja aukų ir nieko nepasieksi vien genų dėka. Tobulos figūros receptas, kaip jau turbūt nuo seno aišku, sporto ir subalansuotos mitybos derinys. Ir būtent šis Dello Russo stiprus atsidavimas bei aistra madai yra tai, dėl ko ji ir yra unikali bei nepakortajama. Galima teigti, jog Annos kūnas, kaip ir daugumos modelių, tartum drobė, kurią ji nuspalvina ryškia, ekstravagantiška bei nepakartojama dizainerių kūryba. Mano nuomone, Anna Dello Russo yra iš tų žmonių, kuriuos galimai labai mylėti ar nekęsti, tačiau Jos nepastebėti – neįmanoma.
.

  Jei Jūs, mielosios, lygiai kaip ir aš pamilote Anna Dello Russo ir jos išsirtinį stilių, tai siekdamos vadovautis viena iš Annos mados taisyklių, jog įkvėpimo, kuriant sava stilių ir įvaizdį, reikia semtis iš kitų dailiosios lyties atstovių, tai style.com tinklalapyje atrasite gausybę šios Mados Ikonos nuotraukų - 


P.S. Kadangi šiandiena vadinamasis mažasis savaitgalis, tai šį kartą mano interpretacija skirta vakarui. Šis įvaizdis net negali prilygti Annai Dello Russo, tačiau tikiuosi atrasite kažką, kas įkvėps puoštis ir lėkti į miestą savo įvaizdžiu žavėti kitų.

" I want to celebrate fashion in any moment, because I'm completely obsesses with style. Through my clothes I can say somenthing that I cannot say to the word." ( Anna Dello Russo ).

Annos Dello Russo kurti H&M bateliai bei akiniai nuo saulės, ZARA: sijonas, švarkas, palaidinė;
MANGO: diržas; FRENCH CONNECTION: delninukė; ASSAND MOUNSTER: kaklo papuošalas; TREE WOMEN JUWELLERY: žiedas su kaukolės imitacija, ESTELLE DEVE: auksinis žiedas bei šį sezoną ypač madingas manikiūras, kurį atradau rusiškajame Vogue.

Merci beaucoup! :* Ir gražaus bei įsimintino savaitgalio, Mielosios!

P.S. Mano įvaizdyje panaudoti žymių dizainerių kurti papuošalai yra iš nuostabios internetinės parduotuvės, kurioje su patraukliomis nuolaidomis, ypač kai jos siekia 80proc., galima rasti pačių žymiausių mados prekinių ženklų drabužių bei aksesuarų už labai patrauklią kainą. Jei kam įdomu ar tiesiog kyla mums moterims būdingas smalsumas, būtinai pasižvalgykite:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą