MoRu

2012 m. lapkričio 13 d., antradienis


Niekada nespręsk apie knygą iš viršelio…


  Bonjour, mano mielosios! Ar kada susimąstėte, jog knyga, kuri tarsi moksliukės sinonimas, prilygs madai, jog mūsų pamėgto romano ar detektyvo viršelis taps mūsų rankinės viršeliu, o knygos viduje slėpsis ne paslaptimis apipintos istorijos, o šilkinis švelnus pamušalas ir kiekvienos moters asmeniška paslaptis, kurią gaubia mūsų kiekvienos dienos palydovės, rankinės.
  Tad, kas gi šių šedevrų autorė, kuri sutapatino mūsų drabužinę su mėgstamų knygų lentyna. Susipažinkite, tai Olympia Le Tan, savamokslė mados dizainerė, gimusi Londone ir augusi tobuloje bohemos apsuptyje, Paryžiuje. Siekdama suderinti savo dvi mėgstamiausias aistras, siuvinėjimą (talentą, kurį paveldėjo iš savo senelės) ir literatūrą (šia aistra, kaip Ji pati teigia, dalinasi su tėčiu, prancūzų iliustratoriumi Pierre Le-Tan) Olympia sukūrė knygos pavidalo rankinę. Šiuo metu pasaulyje egzistuoja daugiau nei 30 parduotuvių, kuriose galima įsigyti šias literatūros įkvėptas grožybes, kurių kiekviena, pasak autorės, yra autorinis rankų darbas, pagamintas su meile pačioje Prancūzijos širdyje. Le Tan, kaip prekinis ženklas, jau egzistuoja trejus metus, o kiekviena dizainerės kolekcija yra įkvėpta tam tikros tematikos, kaip pavyzdžiui, 2012 metų pavasario – vasaros kolekcija atspindėjo autorės meilę muzikai ir ypatingai Jazz‘ui. Įprastos autorei formos delninės rankinės puošė jazz‘o ir bliuzo muzikiniai viršeliai, o išskirtinis autorės darbas, pavadinimu “7 bags“ - odinė, kvadrato formos rankinė, kurioje buvo įmanoma sutalpinti net 7 vinilo plokšteles. 2012 – ųjų metų pavasaris dizaineriai buvo įsimintinas ir dėl to, jog ji pirmą kartą publikai pristatė ir drabužių kolekciją.

  Nežinau kaip Jūs, bet aš būčiau labai laiminga, jei Kalėdų senelis šiemet po egle man paliktų tokią intelektualiai madingą dovanėlę. Deja, turbūt tai ir liks tik svajonė, mat Le Tan prekinio ženklo knygos formos rankinės kaina siekia daugiau nei 1000 eurų. Tačiau, kaip liaudies išmintis teigia ,,nėra padėties be išeities!“J Teks Kalėdų seneliui priminti apie Lietuvos dizainerius, visų pirma, apie Aleksandrą Progrebnojų ir Vida Simonavičiūtę, kurių odinės knygos formos rankinės, iliustruojančios knygų viršelius tokius kaip: Levo Tolstojaus ,,Karas ir Taika“, Aleksnadro S. Puškino ,,Eugenijus Oneginas“ ar net patį Šventąjį raštą – Bibliją, spėjo išpopulerėti ne tik mūsų gimtinėje, bet ir Japonijoje. O jei Jus labiau žavi muzika nei skaitymas, tuomet savajam Kalėdų seneliui užsiminkite apie Linos Laukės nuostabią rankinę, pagamintą iš tikrų vinilinių plokštelių, kurios kaina priimtina ir studentėms (98lt.). Ją galite įsigyti internetinėje galerijoje – www.ona.com

Merci!;*




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą