MoRu: Ką mums sako mūsų oda? / What's your skin telling you?

2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Ką mums sako mūsų oda? / What's your skin telling you?




Pirmadienis! Ir darbo diena man jau kurį laiką reiškia ne "ooooooh, ir vėl reikia anksti keltis", o "Jėėėj, nauja diena - nauji darbai". Galbūt todėl, kad įvairiausi pokyčiai gyvenime privertė pajudėti, pakeisti įpročius, daugiau mokytis ir pažinti naujas sritis. Bet kai veikla maloni, nes susijusi su visažu, grožiu ir kosmetika, man bet kokie iššūkiai yra malonūs ir aš sakau TAIP kasdien.
 
Įsidarinusi įmonėje, prekiaujančioje prabangiausių gamintojų kosmetika, grožio prekėmis, turiu galimybę be galo daug mokytis apie įvairiausių produktų sudėtį, paskirtį, rezultatus ir pan. Ir štai kasdienis mokymasis, skaitymas ir priemonių išbandymas man atvėrė akis - Rūta, o ką tavo oda gali pasakyti apie tave? Ir štai tada aš ėmiau įdėmiau analizuoti, ką matau veidrodyje: bėrimai ant smakro, išsausėjusi kakta, oda papilkėjusi.. Ką tokie ženklai sako apie mano būklę, kieno perspėjimo ženklais jie yra? Šie išsikelti klausimai leido man atidžiau pasidomėti ką perspėja tam tikrose veido vietose matomi sudirgimai.



Ar kada girdėjote apie VEIDO ŽEMĖLAPĮ? Tai tartum raktas norint įminti spuogelių ir kitokių blogių atsiradimą ant mūsų nuostabių veidelių. Ačiū dermatologų tyrimams bei senovės Kinų medicinai, kurie leidžia mums spręsti kilusias problemas būtent analizuojant veido žemėlapį. Tai parodo, kaip mūsų oda atspindi mūsų viso kūno, jausmų, emocijų bėdas ir negeroves. Patikėkit, atidžiau paskaičius, tai nuostabi tiesa..

Įsivaizduokite, jog spuogeliai ar kiti blogiai yra X-ai Jūsų veido žemėlapyje. Skirtingos veido zonos parodo skirtingas problemas. Išsiaiškinę, kokios problemos kamuoja būtent Jus, galite per neilgą laiką išspręsti kankinamą maskavimo ceremoniją kas rytą. (Ar nebūtų buvę gerai apie šią sistemą sužinoti dar mokykloje?) :)

Na ir dabar, apžvelkime pačias problemiškiausias veido vietas, uždegančias mums raudoną signalą, kad mūsų organizme yra kažkas NE TAIP.


~~~~~~~~~~engl~~~~~~~~~~~
Hi! Have you ever heard of face mapping? If not, it’s pretty much the key to unlocking the mysteries behind problematic skin. Thanks to the combined knowledge of dermatologists who have analyzed skin behaviors and ancient Chinese medicinal methods there is a smarter way to interpret and treat skin imperfections by way of “face mapping.” Face mapping is a type of skin analysis that explains why and how certain areas of your face are connected to other parts of your body. If you ask me, it's pretty amazing stuff...

Think of your blemishes as X’s on a map that is your face. Different zones correspond to different problems. With this “map” as your guide, you can address the underlying causes of blemishes and correctly determine how to prevent them from recurring. (Don't you wish you know about this in middle school?)

Using the face mapping method to decode what’s going on with your body is both incredibly informative and very extensive if you ask me. Here is an overview of the basic areas and what breakouts or abnormalities in those areas mean.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Mūsų veido žemėlapio analizė / Analysis of our face map

 

 



Zona 1 ir 3: Šlapimo pūslė ir Virškinimo Sistema — Peržvelk ir patobulink savo valgiaraštį bei gerk daugiau vandens.

Zona 2: Kepenys — Sumažink alkoholio, sunkaus maisto ir pieno produktų kiekį. Ši zona taip pat gali skelbti pavojų ir apie galimą alergiją kažkokiam maistui.

Zona 4 ir 10: Inkstai — Įsitikink, kad geri pakankamai vandens, sumažink skysčių, sukeliančių dehidrataciją tavo organizme: vaisvandenių, kavos, alkoholio kiekį.
 
Zona 5 ir 9: Kvėpavimo sistema — Tos, kurios rūko ar turi alergijų, dažnai turi ir spuogelių šioje zonoje.

Zona 6 ir 8: Inkstai — Tamsūs ratilai dažniausiai yra netinkamo miego bei dehidratacijos rezultatas. Daugiau skysčių!

Zona 7: Širdis — Pasitikrink kraujospūdį ir peržiūrėk savo kosmetinę - gal joje yra priemonių, dirginančių tavo odą.

Zona 12: Skrandis — Galbūt pats metas detoksikacijai arba įtrauk į savo racioną daugiau ląstelienos, kuri padeda virškinimui.

Zona 11 ir 13: Hormonai — Stresas ir hormoniniai pokyčiai gali būti sumažinami poilsiu, vandens kiekio padidinimu bei žalia arbata. Tačiau jei spuogeliai šioje zonoje yra pastovūs, reikėtų kreiptis į gydytoją dėl hormonų tyrimų, nes galbūt galimas disbalansas. Be to, toks bėrimas gali būti ovuliacijos metu.

Zona 14: Liga — Gali būti ženklu, jog tavo kūnas šiuo metu kovoja su bakterijomis, norėdamas apsisaugoti nuo infekcijos. Reikėtų skirti sau daugiau poilsio ir išgerti atpalaiduojančių šiltų skysčių.


~~~~~~~~~~engl~~~~~~~~~~
Zone 1 & 3: Bladder & Digestive System — Improve your diet and drink more water.

Zone 2: Liver — Try cutting back on alcohol, heavy food or dairy. This area can also indicate a food allergy.

Zone 4 & 10: Kidneys — Make sure you’re keeping yourself hydrated with water and cut back on liquids that dehydrate you. This means nix the soda, coffee and/or alcohol.

Zone 5 & 9: Respiratory system — Those who smoke or have allergies tend to have acne here.

Zone 6 & 8: Kidneys — Dark circles are usually a result of dehydration. Drink up!

Zone 7: Heart — Check your blood pressure and make sure you’re not using makeup that irritates your skin.

Zone 12: Stomach — Consider a detox or adding more fiber to your diet to help with digestion.

Zone 11 & 13: Hormones — Stress and hormonal changes can sometimes be alleviated with more water and a few extra servings of dark, leafy greens but if breakouts in this area persistent, make an appointment with your doctor to look into a possible hormonal imbalance. Additionally, breakouts in this area also indicate when you are ovulating (and which side).

Zone 14: Illness — Can be a sign of your body fighting bacteria to avoid illness. Take a breather and drink plenty of fluids. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ir taip aš supratau, kad prieš bandant tepti visus įmanomus kremus, maskuoklius ir pudras, reikia išsiaiškinti, ką mano oda man savo, apie kokius pavojus įspėja. Skamba labai jau poetiškai, tačiau jau savaitę laikausi žemėlapio sufleravimų ir šįryt pažvelgusi į veidrodį netgi nesinorėjo slėptis po visais įmanomais sluoksniais - bėrimai ir paraudimai sumažėjo!!!
Ir atrodo, ne itin subtili ir graži tema visos odos problemos, tačiau graži ir lygi oda - geriausia drobė bet kokiam makiažui. 
Šia nata baigiu trumpą ankstaus pirmadienio ryto įkvėptą pranešimą ir kartoju savo ikonos žodžius: 

"The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair. The beauty of a woman must be seen from her eyes because that is the doorway to her heart, the place where love resides."

ir linkiu darbingos savaitės pradžios, mano mielosios ir mielieji!:)*

Bučkis,
Rūta:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą