MoRu

2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Natūrali ir ekologiška dekoratyvinė kosmetika - o ką manote Jūs?



Į ekologišką ir natūralią dekoratyvinę kosmetiką kai kurios moterys vis dar žiūri gana atsargiai. Visgi, didėjant ekologijos ir sveikesnių produktų bangai, natūraliai ir tokios kosmetikos paklausa tolydžio auga. Kuo tokia kosmetika pranašesnė už įprastą dekoratyvinę kosmetiką? Ir ar tai "burbulas"? Šiais klausimais tikrai nepolitikuosiu, kiekvienas renkamės tai, kas mums atrodo teisingiausia. Bet pasirinkimai atsiranda besidomint ir išbandant. Man dekoratyvinė ekologiška ar natūrali kosmetika - pastaruoju metu itin įdomi tema. Kaip ten sakoma - su metais atsiranda noras žinoti, ką dedu ant veido, kuris yra vienintelis..:)


Natūralioje dekoratyvinėje kosmetikoje kaip ir ekologiškuose odos priežiūros preparatuose nėra odos paviršių ir poodinį ląstelių sluoksnį agresyviai veikiančių cheminių medžiagų: sintetinių konservantų, dažiklių ir kt. Ją sudaro sveikatai nekenksmingi komponentai: įvairūs botaniniai augalų ekstraktai, mineralų pigmentai, šaltai spausti aliejai, natūralus vaškas, antioksidantai (vitaminai A, C, E). Tokia kosmetika neužkemša porų, maitina ir saugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio. Ji nedirgina uoslės stipriais sintetiniais kvapais, nesukelia alerginių reakcijų. Tokią kosmetiką gali naudoti bet kokio tipo odą turinčios visokio amžiaus moterys. Natūrali dekoratyvinė kosmetika ypač tinka toms, kurių oda labai jautri, sausa, linkusi į alergiją ar spuogus.    


Smalsu, kuo ekologiška dekoratyvinė kosmetika skiriasi nuo natūralios dekoratyvinės kosmetikos?  Natūraliais vadinami tokie grožio preparatai, kuriuose yra ne mažiau nei 95 procentai natūralios kilmės medžiagų. Tokioje kosmetikoje nė su žiburiu nerasite mineralinių aliejų, sintetinių kvapų, dažų, konservantų.
Ekologiška kosmetika yra ta, kurioje yra ne mažiau nei 10 procentų ekologiškų komponentų ir ne mažiau nei 95 procentai natūralių augalinių medžiagų.      



Ekologiškos ir natūralios dekoratyvinės kosmetikos galima nusipirkti specializuotose ekologiškų gaminių ar sveiko maisto parduotuvėse, kai kuriose vaistinėse, taip pat internetu. Beje, pastaraisiais metais jos lentynos pamažu plečiasi ir įprasta kosmetika prekiaujančiose parduotuvėse, grožio salonuose!



Spalvos - atspalviai - tekstūra



Natūralios dekoratyvinės kosmetikos spalvų gama ne tokia plati kaip tradicinės dekoratyvinės kosmetikos, tačiau kiekviena moteris lūpų dažų ar vokų šešėlių paletėje tikrai ras tinkančių šiltų ar šaltų atspalvių. Paprastai lengvai derinamų tarpusavyje ir, žinoma, nekuriančių ant veido kaukės efekto.

Ekologiška kreminė pudra puikiai tiks ne tik toms merginoms, kurios linksta į sveiką gyvenseną, bet ir akylai sekančioms naujausias makiažo mados tendencijas.Skaisti, sveika, gaivi oda - šio sezono labai svarbus akcentas. 

Ekologiškas blakstienų tušas taip pat turi nemažai privalumų. Kadangi pagrindinis jo komponentas paprastai būna bičių vaškas, jis ne tik patikimai saugo blakstienas nuo šalutinio aplinkos poveikio, bet ir suteikia plaukeliams įvairių vitaminų bei mineralų, neleidžia išgaruoti natūraliai jų drėgmei. Siekiant išgauti sodrią juodą blakstienų spalvą, tokiu tušu patartina tepti blakstienas keliais sluoksniais (visada leiskite prieš tai užteptam tušo sluoksniui gerai nudžiūti).


Naudingas patarimas. Kad sintetinių konservantų neturintis tušas pernelyg greitai nesudžiūtų, kaskart, prieš ištraukdama iš tūtelės šepetėlį ir prieš kišdama jį atgal, švelniai pasukite laikrodžio rodyklės kryptimi, kad išeitų oras.

Mineralinė pudra


Ji natūrali visu šimtu procentų! Šis preparatas – tai skaidrūs natūralių mineralų milteliai bet kokio tipo ir bet kokios spalvos odai suteikiantys sveiko švytėjimo. Geros kokybės mineralinėje pudroje nėra spirito, talko, dažomųjų ir kvapiųjų medžiagų, mineralinio aliejaus, konservantų ir kitų odai kenkiančių medžiagų. Ji itin lygiai dengia odą, leidžia jai laisvai kvėpuoti, puikiai maskuoja nelygumus. Ant veido odos gula it skysta kreminė pudra, o makiažą fiksuoja ne prasčiau nei kompaktinė ar biri.

Mineralinė pudra ypač gerai sugeria odos riebalus, todėl ja padengtas riebus veidas visą dieną išlieka matinis. Ji labai tinka raukšlėtai odai pudruoti, nes gumuliukais nesubėga į raukšles ir švelniai jas maskuoja.
Mineralinė pudra patikimai saugo veido odą nuo UV spindulių (joje yra cinko oksido) ir, kas daugeliui labai svarbu, netepa drabužių.



Šiaip, mineralinės pudros tema man labai patinka, tad pažadu kada nors šiam įstabiam gėriui skirti visą straipsnį. :)




Naudinga žinoti
  • Ekologiškų dekoratyvinės kosmetikos priemonių galiojimo laikas dažniausia būna trumpesnis nei cheminiais konservantais papildytos dekoratyvinės kosmetikos, tačiau tai nereiškia, kad jam pasibaigus kosmetiką tuoj pat privalote mesti į šiukšliadėžę. Jei nepasikeitė, tarkim, vokų šešėlių konsistencija, mėnesį, kitą jais dar galite dažytis. Ši rekomendacija galioja ir biriai pudrai.
  • Kiek atidžiau reikia įvertinti pasibaigusio galiojimo laiko dekoratyvinę kosmetiką, kurioje yra augalinių aliejų, bičių vaško ar kitokių riebalų, pavyzdžiui, kreminę pudrą, maitinamuosius lūpų dažus. Pastebėjusi, kad pakito tokių makiažo priemonių kvapas, tirštumas, nerizikuokite sveikata – pirkite naujas.
  • Bet kokios paskirties ekologišką dekoratyvinę kosmetiką reiktų saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir drėgmės pertekliaus. Reiktų stenktis, kad ji kuo rečiau turėtų sąlytį su oru.  
  • Pirkdama natūralią kosmetiką, nepatingėkite pastudijuoti aprašus ant pakuočių. Jeigu daugelio į preparato sudėtį įeinančių medžiagų pavadinimai jums nieko nesako, atkreipkite dėmesį bent į jų seką.  Medžiagos, kurių gaminyje yra daugiausia (šiuo atveju sąrašo pradžioje turi būti natūralūs komponentai), rašomos pirmosios, o tos, kurių kiekis mažiausias, lieka sąrašo pabaigoje.




Tikiuosi, kad buvo įdomu ir nebuvo per daug visko, ką jau seniai žinojot. Turim mylėti save ir mylėti savo odą. O viskas, kas iš gamtos, bet kokiu atveju mums turėtų būti labiau organiška ir natūralu :) 

Būkit sveikos ir gražios! 

Mua, 
Rūta:*

  




4 komentarai:

  1. Na nežinau, mano nuomone tai tikrai geriau naudoti naturalią kosmetiką.. :) Pirkau neseniai iš http://KosmetikosGuru.lt alyvuogių kremą normaliai ir sausai odai tai žymiai gaiviau jauties, nei pasitepus su nenatūralia kosmetika...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nors ekologiška kosmetika galioja trumpiau nei kitos, bet niekada jos nebekeisiu. Pagaliau mano oda nebe išberta, neskauda akių nuo tušų. Labai džiaugiuosi ją atradus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tai labai džiaugiuosi, kad yra ekologiška kosmetika. Man ypač patinka tušai, pudros ir šešėliai. Nes nebesikemša poros, neberia odos ir nebeperšti akių.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Didelio dėmesio verta ta ekologiška kosmetika. Aš pati naudoju tik ekologišką dekoratyvinę kosmetiką, apie kitokią net nesinori pagalvoti. Nenoriu savęs žaloti nenatūraliomis priemonėmis.

    AtsakytiPanaikinti