MoRu

2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Kiek pavėluotai apie stilingus ir jaukius kailinius aksesuarus

  Jei prieš metus kas nors būtų pasakęs, jog 2013 – uosius pasitiksiu nešina kailine rankine ir pradėsiu kurti aksesuarus, dekoruotus natūraliais kailiais, būčiau plačiai nusišypsojusi ir tvirtinusi, jog niekada. Na, žmonės keičiasi ir žinote, mielieji, Lietuvoje siaučiant nuolatinėms pūgoms ir kaulus laužančiam šalčiui ir aš baigiu įsimylėti kailinius, tik šį kartą paltus palikime ponioms, o mes pakalbėkime apie kailinius aksesuarus.
  Pradėkime nuo rankinių temos. Aš jau išsidaviau, jog šiam šaltajam sezonui nesusilaikiau ir pasirinkau ganėtinai paprastą klasikinę juodą, vidutinio dydžio trumpo kailio rankinę, kai tuo tarpu dar praėjusiais metais podiumai spindėjo nuo dažytų ryškiaspalvių ir ekscentriškų, kasdieninių ir vakarinių, dažniausiai ilgo kailio įvairiausių formų rankinių. Labiausiai mane sužavėjo spalvingosios Fendi bei klasikinės Dior lady rankinės.



  Antrasis kailinis aksesuaras,  kiek labiau įprastas, tai prabangiosios kailinės kepurės, kurios žiemos metu man visada asocijuojasi su mylimu seneliu ir Anna Karenina. Šis šaltasis sezonas be mums įprastų klasikinių rusų stiliaus kepurių, tokių kaip Temperley London, Rachel Zoe mados namų, siūlo rinktis ir itin ekstravagantiškas Marc Jacobs spalvotas kailinias skrybėles, kurios labiau pritaikomos mados žurnalų viršeliams nei kasdienai. Iprastesnes juodų, neutralesnių tonų ir mažesnių formų kailinias skrybelaites publikai pristatė Michael Kors. Tuo tarpu viena stilingiausių laisvalaikio tipo stiliaus kepurių, tai jaukios ir šiltos vadinamosios kepurės su ausytėmis, kuriomis puošdamosios stilingai atrodysite tiek ir įstabaus grožio kalnų slidinėjimo kurortuose, tiek ir derindamos prie įprasto ir kasdieniško gatvės stiliaus. Žaismingumu labiausiai kaip ir šiam ženklui įprasta pasižymėjo italų Moschino mados namai, kurių kurta juoda lamos kailio kepurė su kaspinu primena seniai skaitytą knygą apie pudelių veislės kalytę "Kiekvieną naktį, Džozefina!".


  Kiekvienos moters spintą šį šaltąjį sezoną turėtų papuošti ir kailinis šalikas ar prabangi apykaklė, kurie galima teigti universalūs aksesuarai, puikiai derantys prie bet kokio stiliaus drabužių, pradedant paltukais, kostiumėliais ir baigiant net itin puošniomis vakarinėmis suknelėmis. Išskirtinai atrodysite pasirinkusios ryškiaspalvius ilgus šalius, kuriuos pristatė Gucci bei Lanvin mados namai ar tiesiog pasirinkdamos vieną populiariausių šio šaltojo sezono tendencijų, tai šaliką – apykaklę. Tokio tipo šaliai gali būti tiek itin masyvūs bei atviri, tiek labiau prigludę prie kaklo ir nesvarbu ilgo ar trumpo kailio. Niekas nepaneigs, jog ekstravagantiškiausią variantą pateikė Alexander Mcqueen mados namai, o kasdiena itin stilingai atrodysite pasirinkusios užtrauktukais dekoruotas kailinias apykakles, tokias kaip dizainerio Reed Krakoff.


  Kitas aksesuaras be kurio neįsivaizduojame nė vieno šaltojo sezono tai mūsų mylimos ir dievinamos pirštinės. Kas liečia kailius, tai galime rinktis mielas lyg eskimo kumštinės natūralaus kailio Balanciaga mados namų pirštines ar labiau klasikines odines, kurios dekoruojamas tiek itin ilgu lamos kailiu ar kur kas trumpesniu, bet švelniu lapės kailiuku. Ypatingai žaviai ir išskirtinai atrodo ilgos kailinės pirštinės. Na žinoma, gal tokios pirštinaitės ir nepakeis įprastų atlasinių, derinamų prie vakarinių suknelių, nors pažymėkim atrodytų itin ekstravagantiškai, tačiau jos puikiai derėtų prie palerinos su trijų ketvirčių rankovėmis. Pasirinkusios tokį įvaizdį atrodytumėte prabangiai ir elegantiškai, o priderinusios kailiais dekoruotus Givenchy akinius nuo saulės nenusileisite ir tokioms mados ikonoms kaip Anna dello Russo ar Miroslava Duma.


  Kiek dar neįprastas ir nepraktiškas, tačiau šiais metais madingas kailių panaudojamas avalynės dizainui. Įdomiai atrodo trumpo kailio aukštakulniai ar labiau kasdnieniški ant platformos "Pony" odos (taip mados srityje vadinamas karvės kailių terminas) batai. Savo žiemos batų kolekcija mielai papildyčiau ryškiaspalviais raudonais Mulberry bei klasikiniais juodais Gianfranco Ferre aulinukais.


  Mūsų gimtinėje neįprasta, tačiau vis dažniau kailius ir kailinius aksesuarus pasaulyje renkasi ir stipriosios lyties atstovai. Dizaineriai vyrams siūlo rinktis kailinias kepures, šalikus bei jaunimui labiau pritaikytus žavingus ir stilingus laisvalaikio tipo sportbačius, dekoruotus kailiais.


  Kad būtų įdomiau ir naudingiau, rašydama straipsnį nusprendžiau paieškoti ir kur Lietuvoje būtų galima įsigyti jaukių ir šiltų aksesuarų iš kailio ir žinot, mielieji, nepaisant to, jog kailio nevengia naudoti ir mūsų dizaineriai bei kailinių aksesuarų pilnos prabangių drabužių parduotuvės, tačiau siūlau pasidairyti aksesuarų ir visiems gerai pažįstamuose "Vilniaus kailių" parduotuvėse, kuriuose atrasite elegantiškų kailinių apykaklių su atlasiniais kaspinais bei įvairiausių kailinių kepurių, nuo jau minėtų įprastų rusų stiliaus ar derintų su oda iki žaismingų triušio kailio kepuraičių su bumbulu.


  MoRu jums taip pat pateikia savo kurtus kailinius aksesuarus. Pritaikius natūralius lapės kailiukus, mes jums siūlome puoštis išskirtiniais auskarais, žiedais, sagėmis, apyrankėmis ir net greta vakarinės suknelės naujiesiems metams siūlome priderinti mūsų sukurtą klasikinės juodos spalvos, natūralaus lapės kailio delninę rankinę. Taip pat, kad nesušaltumėte sukūrėme itin šiltą ir spalvotą kailinę apykaklę, įkvėptą rusų stiliaus.



  Galiausiai, mano brangieji, nesu ekstrasensė ir nepripažįstu būrimų, tačiau užtikrinu, jog kailiai buvo, yra ir bus madingi. Kaip įrodymas, tai jog dizaineriai įgudo juos naudoti ne tik spaudžiant šaltukui, bet ir esant šiltajam metų sezonui. Štai jums ir keletas pavyzdžių iš 2013 pavasario-vasaros kolekcijų: ryški ir ekstravagantiška Celine avalynė, žavingos Prada bei labiau klasikinės Max Mara ir Chloe rankinės.



Mano brangieji, šią žvarbią žiemą, kad nesušaltumėte, puoškitės jaukiais ir stilingais kailiniais aksesuarais. Merci beaucoup!;*

P.S. Naujausias Moru de mode kūrinys... Ryškus vėrinys, dekoruotas lapės kailiui, puikiai tiksiantis ir artėjančiam šiltajam metų sezonui:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą