MoRu

2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

Viskas apie tobulus antakius: jų formavimas, priežiūra ir kitos mažytės paslaptys

 



Tikriausiai nerasite moters, kuri man nepritartų, jog antakiai - vienas svarbiausių bruožų veide. Jei jie sutvarkyti bei paryškinti taisyklingai, Jūsų veidas įgauna dimensiją, išraiškingumą, emociją bei dailesnę formą. Aš antakius išvis laikau viso veido generolais, kuriuos gražiai sutvarkius, neretai makiažo beveik nereikia. Jie gali išgelbėti visą situaciją.
Todėl  žinoti keletą principų ir paslaltėlių, kaip su jais susidraugauti, pravartu visoms. Juk mes mėgstame būti ryškios, O TAIP! :)

Antakiai pagal veido formą

Sena tiesa ta, jog pradžioje, formuojant antakius, pagrindinis aspektas, lemiantis kaip juos padailinti - veido forma. Atsižvelgdamos, kokiais bruožais mus mamytė ir tėvelis apdovanojo, bandome šiek tiek padailinti savo natūralius antakius. Bet svarbiausia yra nepamiršti, kad jei antakiai natūraliai vešlūs ir platūs, pirmąjį kartą juos gal geriausia atiduoti į profesionalų rankas, o tada jau vėliau kaskart pakoreguoti. Kalbu iš skaudžios savo ir draugių patirties, kaip kartais būna netyčia "vienu plaukeliu mažiau ar daugiau" :)



Jei kartais veido formos nustatymas irgi jums naujovė, jų apibūdinimai atpažinimui:

Ovalo formos veidas: kakta platesnė negu smakras, o skruostikauliai gana ryškūs.
 

Apvalios formos veidas: visas veidas proporcingas tiek vertikaliai, tiek horizontaliai, o plačiausia veido vieta - ties skruostais. 
 

Kvadrato formos veidas: kakta, skruostikauliai ir smakras yra vienodo pločio.
 

Pailgas veidas: jeigu jūsų veidas labiau ilgas negu platus, vadinasi, turite pailgą veidą, kuris gali būti tiek ovalo formos, tiek kampuotas.
 
 
Širdies arba deimanto formos veidas: platūs skruostikauliai ir siauras smakras.
 
 

Pusmėnulio/lanko formos antakiai sušvelnina veido bruožus, todėl itin tinka kampuotam arba širdies formos veidui.
Išlenkti antakiai tinka visoms veido formoms.
Griežtesni, kampuoti antakiai tinka apvaliems veidams. Be to, kampuoti antakiai šiek tiek pajaunina, mat optiškai kilsteli voką. 
Tiesūs antakiai idealūs (pa)ilgiems veidams. Horizontali linija juos optiškai sutrumpins. Beje, jeigu vis dėlto norite lenktų antakių, stenkitės, kad išlenkimas būtų kuo arčiau antakių išorės.

Dar vienas principas, kuris galioja bet kokios formos veidams ar antakiams - antakio pradžia ir pabaiga. Nesvarbu, kokiu būdu formuojate antakius, juos tamsinate makiažo metu ar tik kartą per kelias savaites, tam, kad veidas atrodytų simetriškai ir taisyklingai, antakio pradžia turi prasidėti ties nosies šnervės kampučiu, iškyliausia vieta - nubrėžus 45 laipsnių kampą nuo minėtosios vietos į dešinę nes akies vyzdžio vidurį, na o baigtis turėtų nubrėžus (žinoma, vizualią) liniją nuo šnervės galiuko iki akies kampučio ir ją pravedus. Painu? Atleiskit, aš visada buvau bloga "šturmanė".  Iliustracija apačioje, manau, kur kas aiškiau viską parodo. :)


Jei tamsinate antakius kaskart darydamosis makiažą (Jūs - mano geriausios draugės:) ), norint, kad antakiai atrodytų natūraliau,  nepamirškite, kad tamsiausia vieta (kur dedate daugiausiai antakių ryškinimo produkto) yra išlinkis (paveikslėlyje pažymėta raide c ), o jau keliaujant į kairę ar į dešinę, spalva turi natūraliai šviesėti (dedama mažiau arba šviesesnis produktas).

Antakių formavimo, ryškinimo priemonės

Et, visada pavydėdavau merginoms, kurių antakiai natūraliai tamsūs ir vešlūs, tad joms tereikia šiek tiek paformuoti ar pašukuoti juos ir ready to go. :) Aš, kaip vienų šviesiausių antakių pasaulyje savininkė, kaskart pasitelkius savo pagalbininkus, kad išgaučiau norimą formą/spalvą. Šis tas apie juos! :)

Antakių šepetėlis

Šis draugelis - puikus pagalbininkams šukuojant mūsų nenaudėlius. Jis padeda suguldyti plaukelius į vietas, pakoreguoti antakių formą ir paruošti ją tamsininimui.


Antakių pieštukas

Jų būna įvairių (mechaniniai, įprasti) pateikimų bei minkštumo. Mano rekomenduojami - vidutinio kietumo, nepaliekantys braukimo žymių, tačiau pakankamai kieti, kad nesukeltų gumuliukų arba nepaliktų per daug produkto. Žinant tai, kad antakiai gali būti tonu ar dviem tamsesni už plaukų spalvą, pasirinkite atitinkamą atspalvį ir tik mažais judesiais dailinkite formą, jokiu būdu nepiešdamos ilgos linijos, neatitraukiant rankos, nes tokia dirbtinė simetrija gali iškreipti natūralią veido formą.


Antakių želė

Tai į blakstienų tušą panaši priemonė, dažniausiai būnanti skaidrios (toms, kurių antakiai natūraliai tamsūs, arba antakiams jau suteikus spalvą kita priemone) bei įvairių atspalvių (naudojama vietoj pieštuko ar kitų antakių priemonių). Šis stebuklas suguldo plaukelius į reikalingas vietas ir sutvirtindamas, leidžia įgauti pageidaująmą formą bei atspalvį visai dienai.



Antakių šešėliai

Suteikia patį natūraliausią efektą. Antakių formai ryškinti svarbiausia - tinkamai pasirinkta spalva ir kokybiški šešėliai. Žinoma, parinkus natūralų atspalvį, galima naudoti ir įprastus rudus šešėlius akims, tačiau antakių šešėlių sudėtyje yra vašką primenančių ingredientų, fiksuojančių plaukelius ir lengviau valdomų. Pieškite lengvais teptuko prisilietimais.Teptukas, naudojamas šiems šešėliais, turėtų būti su kirsta galvute, dažniausiai specialiai skirtas antakiams, nes būna kietesnis (taip lengviau valdyti produktą). Ši priemonė - mano mylimiausia, nes labai dažnai antakių šešėliai pardavinėjami mažuose rinkinukuose, kuriuose galima rasti net kelis atspalvius bei šepetuką. Tad galima natūraliai, naudojant ne vieną atspalvį, paryškinti savo generolus.


Cheminis antakių dažymas

Labiausiai mėgstamas moterų, nenorinčių ar negalinčių skirti daug laiko kasdieniniam makiažui. Taip dažant antakius efektas išlieka 2-3 savaites, priklausomai nuo spalvos intensyvumo ir dažuose esančio chemikalo stiprumo. Šiuo metu naudojami labai kokybiški dažai, todėl neverta baimintis dėl neigiamo poveikio odai ar antakių plaukeliams. Tai pats patogiausias būdas išlikti gražiai, jei iškylaujate, sportuojate. Vis dėlto, mano patarimas būtų kaskart darantis sunkesnį makiažą, kuomet naudojama pudra, kuri gali pakoreguoti plaukelių sugulimą, spalvą, nepamiršti paryškinti ir bent šepetėliu perbraukti ir antakius.


Permanentinis makiažas arba mikropigmentacija

Ilgalaikė priemonė, suteikianti antakiams norimą spalvą ir formą. Tai - vienintelis išsigelbėjimas, jei dėl kokių nors priežasčių netekote antakių arba tiesiog nelemta buvo jų tamsių turėti (nėra nieko nepataisomo šioje srityje):
  • Ploni ir (arba) nevienodai augantys antakių plaukeliai gali būti koreguojami mikropigmentacija taip, kad susiformuotų lygi ir graži antakių linija, kokią gali suformuoti visažistai. 
  • Antakių srityje esančius randelius taip pat galima paslėpti mikropigmentacijos būdu. 
  • Jei antakiai anksčiau buvo dažnai depiliuojami (pešiojami, išpešant per daug plaukelių), yra nudeginti arba išnykę dėl ligos, ir dabar jų beveik nėra, mikropigmentacijos dėka vizualiai galima atkurti antakių liniją, veido bruožai taps ryškesni.


Tai tiek, mielosios, apie mūsų puikiuosiu antakius. Kaip visad tikiuosi, kad buvo malonu skaityti ir kas be ko - naudinga! 

 

5 komentarai:

  1. Geri patarimai, kad antakių formavimas pavyktų ir antakiai neatrodytų netinkamai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad ilgalaikis makiažas antakiams yra geriausias pasirinkimas. Kadangi pati turiu tokią problemą, kad antakiai yra labai šviesūs ir tenka juos dažnai dažyti, tai ilgalaikis makiažas buvo geriausias sprendimas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip džiaugiuosi, kad radau informacijos apie antakių formavimą ir priežiūrą. Aš jau kurį laiką vargstu su savo antakiais. Girdėjau, kad gali padėti mikropigmentacija. Gal kas bandėte? Nes man jau nusibodo kiekvieną rytą piešti pieštuku antakių kontūrus...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip džiaugiuosi, kad radau informacijos apie antakių formavimą ir priežiūrą. Aš jau kurį laiką vargstu su savo antakiais. Girdėjau, kad gali padėti mikropigmentacija. Gal kas bandėte? Nes man jau nusibodo kiekvieną rytą piešti pieštuku antakių kontūrus...

    AtsakytiPanaikinti
  5. permanentinis makiazas


    Aplankykite InkFairy – Jums pasiūlysime profesionalius permanentinio makiažo bei odos priežiūros sprendimus, kurie padės Jums atrodyti dar nuostabiau be jokio makiažo! Užeikite pas mus ir pamatykite Jums skirtus pasiūlymus.


    https://www.inkfairy.lt/permanentinio-makiazo-istorija

    AtsakytiPanaikinti