MoRu

2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Bobbi Brown - visažistė, atnešusi į moterų pasaulį palengvėjimą

 

 

 "Beauty isn't about looking perfect. It's about celebrating your individuality."

 

 

Aš dievinu ryškių žmonių istorijas. Ypač tų, kurių nuopelnai, idėjos ir pasaulėjauta įneša pokyčius į madų pasaulį, kuria tendencijas ir požiūrį. Bobbi Brown - viena iš mano favoričių - visažistė, kosmetikos linijos įkūrėja ir tiesiog įdomi moteris, tapusi geriausia drauge daugumai mūsų, mėgstančių makiažą, grožį, jo kūrimo procesą.. Pastaruoju metu labai daug domėjausi šia menininke, tad negaliu nepasidalinti jos gyvenimo ir karjeros istorija. Tikiu, kad tikrai atsiras norinčių ją sužinoti taip pat. :)


  Kaip Bobbi pradėjo...

 

Bobbi Brown žavėjosi makiažu būdama dar maža: "Aš pamenu, kai stebėdavau mamą, betepančią baltą šešėlį ant vokų ir brėžiančią liniją juoda akių plunksnele savo paauksuotame vosnios kambaryje. Ji buvo spalvinga, bet kartu ir tokia gaivi." Nuo pat to amžiaus, kai galėjo dirbti, mergaitė savo jaunystę praleido mažoje kosmetikos parduotuvėje, kurioje ir įgavo savo pirmąsias pažintis su visažu.

Savo mokslus būsima visažistė tęsė Bostono Emerson universitete, kur įgavo Teatro grimo specialybę. Gavusi diplomą, visada ryžtinga mergina išvyko į Niujorką, kur rodė savo portfolio visiems naujiems pažįstamiems, agentūroms, taip po truputį plėsdama kontaktų sąrašą ir tapdama laisvai samdoma visažiste

Ir nepaisant sunkumų, nuolat kovodama ir bandydama būti pastebėta reikalingų žmonių, Bobbi - talentinga ir energinga mergina, ėmė dirbti su garsiausiais madų žurnalais, fotografais, modeliais. Visažistė pradėjo bendradarbiauti su garsiaisiais fotografais Bruce Weber ir Arthur Elgort amerikietiškajam Vogue, bei Cosmopolitan  žurnalo menininku Francesco Scavullo. Vienas žymiausių darbų, atvedusių Bobbi į aukštąją madą - septynių puslapių supermodelio Tatiana Patitz fotosesija, atlikta kartu Wayne Maser. Toliau sekė pirmasis Bobbi Vogue viršelis su Naomi Campbell, atvėręs visažistei svarbiausias duris. Praėjus septyneriems metams po atvykimo į Niujorką, menininkė atkreipė madų industrijos dėmesį ir pradėjo savo didįjį etapą.






 Didžioji IDĖJA..

  

Bobbi, turėdama galimybę susidurti su beveik visais įmanomais kosmetikos gamintojų produktais, laikui bėgant pastebėjo, kad surasti priemonių natūraliam, "no makeup" įvaizdžiui beveik neįmanoma. Viskas, kas buvo siūloma, jai buvo per ryšku, masiška,  neorganiška.


Dalyvaudama vienoje fotosesijoje ir ten susitikusi chemiką, dirbantį visažo srityje, ji išnaudojo šansą padiskutuoti su juo šiuo klausimu ir tai buvo lemtingas susitikimas: "Aš turėjau idėją, jog noriu sukurti lūpų dažus, kurie neturėtų kvapo, nebūtų sausi ar riebūs, tiesiog būtų it natūralios lūpos, tik šiek tiek gražesni. Tai papasakojau chemikui ir jis man juos sukūrė."

Kūrybos rezultatas buvo rausvai rudas lūpų dažas, atitinkantis visus visažistės reikalavimus. Juos sekė kiti devyni atspalviai ir taip buvo sukurta pirmoji Bobbi Brown lūpų spalvos linija. 1991 metais visažistė, tikėdamasi parduoti bent jau 100 vnt per mėnesį, savo produktą pristatė Bergdorf Goodman parduotuvėje. Rezultatas pranoko bet kokius lūpesčius - moterys, išsiilgusios natūralumo, gaivumo, išpirko per dieną visą mėnesio planą. Žinutė buvo aiški: moterys sulaukė palengvėjimo ir jos nori glotnaus, natūralaus makiažo priemonių.


Bobbi Brown kosmetikos kompanija

 

 Žinia apie natūralistę Bobbi ir jos produktus apskriejo pasaulį labai greitai. Moterys, madų žurnalai, forografai ėmė sekti natūralaus, glotnaus, gaivaus makiažo idėjas, diktuojamas naujos visažo ikonos. Pradėjusi plėsti makiažo priemonių liniją, Bobbi pristatė gelsvo atspalvio pudrą, kuri išsiskyrė iš kitų rausvų, nenatūralaus atspalvio tonų, akių pieštukų, šešėlių ir t.t. Moteris įrodė, kad natūralūs atspalviai gali būti ryškūs, patrauklūs ir gundantys. Ši nauja kompanija atkreipė dėmesį ir tokios gigantės kaip Estée Lauder, kuri 1995-aisiais metais įsigijo įmonę, o Bobbi Brown tapo prekės ženklos kūrybos direktore. Visažistės požiūris, jog makiažas yra būdas moteriai atrodyti ir jaustis savimi, tiesiog su daugiau pasitikėjimo ir švytėjimo, išplito ir tapo dogma daugeliui mados pasaulio atstovų. Moteris iki šiol bendradarbiauja su tokiais dizaineriais kaip Rachel Roy, J. Mendel, Erin Fetherston, Tory Burch bei Cynthia Rowley, kurdama makiažus pasirodymams, madų pristatymams bei dideliems renginiams Niujorke. 


Bobbi Brown iki šiol dirba ne tik kaip visažistė, bet ir kaip visuomenėje žinoma gyvenimo būdo patarėja, kuri savo pasaulėžiūrą ir idėjas yra išdėsčiusi penkiose knygose: Bobbi Brown Beauty, Bobbi Brown Teenage Beauty, Bobbi Brown Beauty Evolution, Bobbi Brown Living Beauty bei Bobbi Brown Makeup Manual.


 
 
Et, ką aš galiu pasakyti - Moteris iš didžiosios M, atnešusi gaivą ir palengvėjimą į moterų pasaulį, atskleidusi natūralaus grožio svarbą ir galimybes. 



Tiek apie mano vieną iš dievaičių. Kaip visad tikiuosi, kad buvo įdomu ir naudinga.
Mua,
Rūta:)*  
 
  
  
 

 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą