MoRu

2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Įkvėpimas ir kur jį rasti (?)


Bene visos aistros, pomėgiai ar šiaip tam tikrų dalykų išmanymas atsiranda kažkur netyčia aptikus, išgirdus, pamačius, tada patikus, dar kartą pažiūrėjus ir pamilus..

 

Mano nuomone tas galioja ir visažo srityje. Neužtenka būti gyvai vien savo fantazija. Viskas turėtų prasidėti ne tik nuo natūraliu domėjimosi spalvomis, linijomis, tendencijomis, bet ir taisyklėmis ir pagrindiniais principais, kurie padės išmokti nusibrėžti tobuląją Pin'Up'Girl akių liniją ar vakarėliui pasipuošti dūminiu makiažu. Taip taip, net ir, atrodo, visiškai nerūpestingai patamsintiems vokams yra patarimai ir principai. Tačiau žengiant po truputį viskas atrodo suvokiama ir ne taip sudėtinga, kaip pirmąjį kartą klausant apie "kažkokį" migdolų formos išgavimą :) Šiame įraše pabandysiu su Jumis pasidalinti savo įkvėpimo ir žinių šaltiniais, kurie leido man padaryti pamatus tvarkingam ir taisyklingam makiažo susikūrimui.


1-asis: Savęs pažinimas. Skamba gan juokingai, tačiau nebijokim, pasakos, iš kur mes atsiradom šioje vietoje nebus. :) Šiame pirmajame žingsnyje esmę sudaro savo veido formos suvokimas, antakių ir akių  formos išnagrinėjimas, tipažo nustatymas. Tai vėliau padės lengviau užmaskuoti kažkokius trūkumėlius (nors mes realiai visos nuostabios ir be makiažo!) bei paryškinti tai, ką turite gražiausio - lūpas, akis, antakių formą ar skruostikaulius. Nors makiažo puikumas ir yra tame, jog susipažįstant su technikomis, galima ant savo veido sukurti tai, ką tik trokštate :) (neturėjo skambėti taip koketiškai it iš reklamos :) )


2-asis: YOUTUBE. Šį gėrį, susidomėjus makiažu ir jo technika, atradau prieš keletą metų. Žinome, kad youtube.com galime rasti ko tik širdis geidžia.. Ypač dabar jame populiaru privatūs merginų kanalai, kuriuose jos dalinasi savo žiniomis, kūryba, produktų testavimais ir pan. būtent grožio srityje. Štai keletas kanalų, kurie mane įkvepia, kuriuose atradau svarbiausius makiažo principus ir kuriuos iki šiol žiūriu pasirodžius vis naujam įrašui:


http://www.youtube.com/user/julieg713?feature=results_main

(Visų laikų mylimiausia mergina, kuri daro nuostabius makiažus, turi savo nagų lakų liniją ir dažnai labai puikiai atlieka produktų review)


http://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom

(Profesionali visažistė, dirbanti su garsenybėmis ir labai dažnai paberianti itin naudingų patarimų)


http://www.youtube.com/user/pixiwoo?feature=results_main

(Šaunios merginos, taip pat profesionalios, kurios išleido kosmetinių šepetėlių liniją, kurią turėjau progą įsigyti JĖ JĖ JĖ)


http://www.youtube.com/user/makeupgeektv?feature=results_main

(Nereali moteris, kurios kanale galima sekti visą jos gyvenimą ir visažistės karjerą. Ji labai nuoširdi ir viską labai paprastai paaiškina, senesniuose įrašuose galima rasti daug patarimų pradedantiesiems. Plius, ji turi dar vieną kanalą bei blog'ą, kuriame dalijasi sveiko gyvenimo receptais, labai įdomu ir gyvenimiška!)


http://www.youtube.com/user/michellephan?feature=results_main

(Labai nuostabi k8rybinga mergina, kuri rodo daug paprastų tips'ų, taip pat įdomių DIY (do it yourseft) dalykėlių, kurie bus įdomūs ir originaliosioms Monikos skaitytojoms)


Tai tik keli man patinkantys kanalai, bet kiekviena įvedusi 'make up tutorials' arba 'make up tips' tikrai rasite daugybę pamokėlių, kurios labai įkvepia ir išmoko subtilybių iš merginų, tokių kaip mes.


3-asis: GOOGLE. Žinoma, tai pats populiariausias būdas surasti informaciją. Tiesiog aš daugiau mėgstu video medžiagą, nes makiažui labai svarbu vizualumas. Tačiau štai Jums keletas puslapių, kurie turi labai daug įdomios medžiagos apie makiažo techniką, spalvas, jų derinimą ir pan:


http://www.grozioklubas.lt/grozis/makiazas/ 

(daug labai naudingų straipsnių apie viską, kas susiję su makiažu, jo priemonėmis ir t.t.)


http://www.makeuptip.com

(Gana įdomus puslapis su daug naudingos medžiagos apie būtent taisyklingą makiažo techniką, tik reikalauja gana nemažo nagrinėjimo..:) )


Ir dar milijonas puslapių, kuriuos galima skaityti per naktis ir dalintis sužinotais dalykėliais su draugėmis bei svarbiausia - bandyti tai pritaikyti praktiškai, kas veda prie paskutinio mano norimo aptarti šaltinio...


4-asis: Visažo KURSAI. Tai pats rimčiausias ir tikriausiai naudingiausias pasirinkimas, kuris galėtų greičiausiai suformuoti įgūdžius, juos tobulinti ir galiausiai gal net paversti Jus profesionalėmis. Jų, atsižvelgiant į miestus, kuriuose randatės, vis daugėja ir jau yra puikių galimybių juos suderinant su mokslais, darbais, kita veikla baigti atitinkamai per kelias dienas (pagrindiniai makiažo principai), savaites (pagrindinės technikos, makiažo priemonių, įrankių pritaikymas, spalvų derinimas, dūminis makiažas ir t.t.), mėnesius (kursai pažengusiesiems), ir netgi studijuoti, kas reikštų jau profesionalų išsilavinimą ir galimybę dirbti salone. Tačiau tam, kad išmoktume atskleisti ir išryškinti savo gražiausius bruožus, tikrai nereikia daryti tokių investicijų, tiesiog reikia domėjimosi ir praktikos praktikos praktikos... Žinoma, nebent Jūs, kaip ir aš svajojate dirbti šioje srityje, tada gali tekti į šį žingsnį pažiūrėti atidžiau.


Kitą mėnesį aš PAGALIAU pradėsiu lankyti intensyvius dviejų savaičių kursus pas savo mėgiamąją visažistę Karoliną Taraškevič Vilniuje, kur bandysiu dėti pirmuosius didesnius savo žingsnius link profesionalų.. Viskas, kaip man seksis, nesiseks ir ką naujo sužinosiu bus transliuojama iškart Jums, mielosios makiažistės, galbūt tai taps įkvėpimu ir Jums.


Tad taip atrodo pagrindiniai mano įkvėpimo-žinių šaltiniai, labai tikiuosi, kad šiame įrašėlyje radote kažką, ko dar nežinojote, tai mane itin pradžiugintų!

 

“I love the confidence that makeup gives me.” (Tyra Banks)

Rūta,

Mua:*


1 komentaras:

  1. Jau seniai galvoju apie kažkokius mokymus. Manau, kad šie visazistes kursai būtų pats tas. Daug metų apie tai svajoju, reikia pagaliau imtis ir realių darbų. Taip sakant, laikas svajones realybe paversti.

    AtsakytiPanaikinti