MoRu: BB kremai arba "Spring's must have!"

2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

BB kremai arba "Spring's must have!"




Už lango mylimoje Lietuvoje siaučia pūga, tad nusprendžiau, kad pats metas pakalbėti apie tai, ką tikriausiai kiekviena turėsime savo rankinėje ar kosmetinėje pavasarį ir tai, kas šiuo metu yra didysis "O" kosmetikos rinkoje - stebuklinguosius BB kremus. Internete ir žurnaluose vis daugiau įrašų apie juos, todėl manau, kad reikėtų parašyti ir man - ypač kai kasdien darbe susiduriu su bent keletu jų, įvairių gamintojų, tekstūrų ir atspalvių, tad turiu šiokią tokią praktiką ir galiu išsakyti savo pastebėjimus, klientų atsiliepimus ir pan. BB kremas, nors anksčiau ir buvau baisi skeptikė, išbandžius, tapo neblogu mano draugu, ypač baiginėjantis savaitei, kuomet nuo kasdienio bent keletos valandų praleidimo lempų, kondicionierių ir kitų blogių apsuptyje, mano oda verkia ir prašo drėgmės, mažiau produktų ant odos ir leisti jai pailsėti. Štai tada mudu su naująja kosmetikos žvaigžde draugaujam, jaučiam vienas kitam simpatiją ir dėkingumą. O dabar truputį apie BB plačiau ir išsamiau, ne tik iš mano emocinės pusės.

BB kremai - kas kaip kada? 

 

Pradinė šio produkto formulė buvo sukurta apie 1960-taisiais, Vokietijoje, kur šių kremų raminanti ir skatinanti odos regeneraciją sudėtis buvo naudojama randų gydymui po lazerinių odos operacijų. Prieš maždaug 20 metų pirmieji šiuo produktu už Vokietijos sienų „užsikrėtė“ Pietų Korėjos gyventojai – gan ilgai tai buvo išskirtinai žvaigždžių naudojama priemonė, jų grožio paslaptis. Tačiau publika netruko išsiaiškinti, kas sukuria nepamainomą odos skaistumą, ir nuo to laiko BB kremai pasiekė kosmetikos produktų viršūnes Europoje, Amerikoje, Japonijoje ir kitose šalyse.

BB (Blemish Balm) kremus galima apibūdinti kaip daugiafunkcinį kosmetikos produktą – priklausomai nuo jo pobūdžio, gamintojo, jis gali būti naudojamas kaip drėkinamasis kremas, makiažo pagrindas, apsauginis kremas nuo saulės, gydomasis losjonas, jauninanti ar balinanti priemonė.


~~en~~~~~~~

What became BB cream was originally formulated in the 1960s in Germany by dermatologist Dr. Christine Schrammek to protect her patients' skin after surgery. Introduced to South Korea and Japan in 1985 – where healthy-looking, porcelain skin is heavily prized – the cream was hailed as "the secret of Korean actresses," and was heavily endorsed by Korean celebrities.
BB cream stands for blemish balm, blemish base, beauty balm or beblesh balm (apparently because of a trademark in Korea on the word "blemish"), and in Western markets, beauty balm. It is a cosmetic item sold mainly in East and Southeast Asia, although larger beauty brands are increasingly introducing BB creams to Western markets.
BB cream is promoted as an all-in-one facial cosmetic product to replace serum, moisturizer, primer, foundation, and sunblock. It can be worn alone as a tinted moisturizer, over serum and moisturizer as a regular foundation, and under powder, depending on the desired amount of coverage.

~~~~~~~~~~~

BB kremų paskirtis / BB creams - what for?

 


BB kremų įvairovė šiandienai yra begalinė, jų galimarasti kiekvienoje kosmetikos parduotuvėje ir realiai - bet kurio gamintojo. Vieni jų skiriasi tekstūra, kiti galimi daugiau atspalvių, tačiau pagrindinės daugelio BB kremų funkcijos yra suteikti mūsų mylimiausiai odai komfortą dienos metu, nesuteikiant sunkumo jausmo:

  • Sukuria labai natūralų, nepadažytos odos įspūdį
  • Tobulai padengia odą kaip makiažo pagrindas, bet kadangi jis nėra toks tirštas, neužkemša porų
  • Veikia panašiai kaip drėkinamasis kremas su spalva, toninis kremas
  • Paslepia įvairias pigmentines dėmes, spalvų nelygumus, spuogus ar kitokius odos trūkumus
  • Turi gydančių savybių, minkština, lygina odą
  • Skatina odos regeneraciją
  • Apsaugo nuo UV spindulių (SPF filtras priklauso nuo gamintojo)
  • Anti-raukšlėjimosi ir odos šviesinimo efektai – gali būti pridėta hialurono rūgšties ir antioksidantų

Iš patirties galiu pasakyti, kad tos, kurios mėgsta labiau maskuojančias priemones, BB kremas gali pasirodyti šiek tiek per lengvas, tačiau tokiu atveju jis kuo puikiausiai gali atstoti makiažą pagrindą, dedamą prieš pudrą - jis paruoš, sudrėkins odą bei išlygins toną, tad makiažas atrodys tolygesnis, natūralesnis ir žinoma, ilgiau laikysis. 

~~~en~~~~~~

The advantages of BB creams:

  • Creates a very natural skin impression  
  • Perfect cover as a foundation, but since it is not as dense, non-comedogenic 
  • Runs like a moisturizer with color, tone cream 
  • Hides a variety of pigmentation spots, color imperfections, acne or other skin imperfections 
  • Has healing properties, softens and smoothes the skin 
  • Promotes skin regeneration 
  • Protects against UV rays (SPF filter depends on the manufacturer)
  • Anti-ageing effects - can be added hyaluronic acid and antioxidants
If you like more coverage, then just BB cream may not be enough so I recommend to use it as a base before foundation - it will prepare, mousture the skin so the makeup will look more natural, even and of course - will last longer.

~~~~~~~~~~~

Kokie populiariausi pasirinkimai? / Best sellings

 







Kaip ir minėjau, BB kremų pasirinkimas šiuo metu beveik toks pat platus kaip ir kreminių pudrų - kiekviena save gerbianti firma gali pasiūlyti Jums šį gėrį. Tačiau kaip ir visad - atsiranda geriausieji, visų mylimiausieji ir populiariausieji ir didelio asortimento. Pati dirbdama su nemažu skaičiumi BB kremų gamintojų, pritariu daugeliui žurnalų, portalų ir visažistų, vis dėlto yra keletas, kuriuos visada galima rekomenduoti kaip gerą pasirinkimą: Clinique (net 3 atspalių galimybės!!), Estee Lauder (ypač jei oda linkusi į riebumą), DiorSkin Nude (itin lengva tekstūra), Matis (sviestinė konsistencija leidžia labai gražiai ir maloniai paskirstyti produktą), Collistar (multi-perfection system pagauna ir „formuoja" šviesą, suteikdama odai išskirtinį skaistumą) ir žinoma, tikrai neblogas prieinamesnis variantas - Garnier BB kremas, apie kurį teko skaityti vienos rusaitės - makeup guru - straipsnį kaip apie visų BB kremų geriausiąjį.  


Kaip ten bebūtų, geriausias būdas sužinoti - tiesiog nebandyti eksperimentuoti. Kadangi daugelis BB kremų iš pažiūros gali atrodyti itin tamsūs, labai svarbu prieš juos įsigijant, išbandyti ant odos ir pamatyti, kaip vos po poros minučių jie prisitaiko prie odos spalvos ir veidas atrodo tartum natūraliai švytintis. Dar vienas dalykėlis, kurį verta žinoti - visi BB kremai "sluoksniuojami", tai reiškia, kad jei dėsite produktą ir mažiau jį skirstysite arba dėsite porą sluoksnių - gausite tamsesnę spalvą, tiks tamsesnės odos savininkėms, jei tepsite mažesnį kiekį arba tiesiog labiau įtrinsite, pigmentas pasiskistys plačiau ir spalva atrodys šviesesnė.



Taigi, mano reziumė būtų - aš sakau BB kremams TAIP. Ypač artėjant pavasariui, kuomet norisi lengvumo, nebespaudžia šaltukas, todėl odai nebėra reikalinga tokia itin didelė apsauginė funkcija nuo atšiaurių sąlygų. Plius tai universali priemonė, kurios tikrai nereikia preciziškai tepti kaip pudros, ir kelionėje ar tiesiog rankinėje pravers puikiai vietoje kremo, pudros, SPF kremo ir dar keletos priemonių. O jei dar dirbate uždarose patalpose, kur pilna kondicionierių, lempų, sauso oro ir pan, jūsų oda padėkos! :)

p.s. BEST 2012 metų BB kremai pagal Vogue UK, pagal kriterijus: drėkinimas, SPF apsauga, lengva tekstūra: http://www.vogue.co.uk/beauty/2012/06/29/10-best-uk-bb-creams---beauty-benefit-balms-with-spf


Mielosios, pavasaris jau mažiau nei už poros savaičių, su tuo jus sveikinu ir pradėkite ruoštis jau dabar!

Rūta :*







2 komentarai: