MoRu

2012 m. spalio 16 d., antradienis

Akių spalvos serijos. Makiažas žaliaakėms (!)


Visos žinome tą nuostabiai seną ir visiems gerai žinomą posakį: akys - tai mūsų sielos veidrodis. O aš truputį priduriu nuo savęs ir sakau: tam, kad kiti tą atspindį pastebėtų, jį reikia subtiliai ir tinkamai įrėminti. Tad šiuo įrašu pradedu makiažo patarimų seriją įvairių spalvų akių savininkėms.

Tikriausiai tas spalvotas dėdė ruduo mane taip įkvėpė pradėti nuo spalvų, bet manau, kad visai šauni ir naudinga idėja, m?

Ir pradėti norėčiau nuo žaismingųjų žaliaakių. Pati kasryt pažvelgusi į veidrodį išvystu šios spalvos akis, tad mielai pasidalinsiu, ką ir kaip aš derinu ir ryškinu darydama makiažą.

Rekomenduojamos spalvos. Kiekviena mūsų, kas liečia makiažą, esam menininkės ir tik mes geriausiai žinom, kas mums įkvepia pasitikėjimo, bei koks žaidimas, sužaistas ant veido mus nuteikia gerai. Tačiau jei kartais ne visada sugalvojam, ar pabosta tie patys tonai, juk visai naudinga sužinoti, kad galėtų padėti sukurti išraiškingą žvilgsnį. Ir tai visų pirma yra spalvos. 

Žalių tonų akims labiausiai tinkami purpuriniai, violetiniai, žemės atspalviai. Jei norite, mielosios, išraiškingo žvilgsnio, pagrindinis patarimas - dažniau rinkitės šiek tiek kontrastingas spalvas jūsų akims, nei bandydamos "neprašaunant pro šalį" kosmetinėje turėti būtent savo akių spalvos tonų šešėlius. Taip, būdamos kitty atspalvio akytėm, tikrai nesuklysit paryškindamos jas chaki spalva, tamsiai žaliu pravedimu ar tušu, tačiau toks pasirinkimas dažnai "nusodina" įvaizdį, padaro jį griežtoką ir tvarkingą.. Ir labai dažnai tokiu atveju jus sutikusio žmogaus žvilgsnis krypsta į sielos veidrodžio rėmelius, o ne į patį atspindį ir šarmą, kuris sklinda iš akių. Tad iš to kyla niuansas - matyti makiažas, o ne tai, kas turėtų būti tikroji jo paskirtis - Jūsų paryškintas grožis... Keletas pavyzdėlių minėtojo tvarkingo vienodų atspalvių makiažo:




















Ar pastebėjote, mielos, į ką krenta žvilgsnis? Taip taip, lygiai tą patį matau ir aš - makiažas, jo linijos, technika, atspalviai. O dabar pabandykime kitaip. Jei akis paryškintume tonais, kurie taptų tartum kryptis mūsų gražiausiems bruožams. Naudojant violetinius, purpurinius, auksinius atspalvius sukuriamas šiltų atspalvių ratas ir žvilgsnis krypsta į gilias ir skvarbias Jūsų akis. Įsitikinkime pačios: 





























Šiose nuotraukose išryškėja jau ne be pats makiažas, o žvilgsnis, jo ryškumas, fatališkumas.. Pastebėjimas iš asmeninės patirties - pastebėjimų, jog turiu gražias akis esu sulaukusi paryškinusi jas būtent violetiniais ir auksiniais atspalviai (!)


 

Kiti akcentai. Vakarui renkantis ryškesnius tonus, nepamirškite ir dar vieno mažo stebuklo - skysto akių kontūro, pieštuko, gelio.. Pasirinkę ryškesnę violetinę ir ją gražiai išsklaidę su panašaus ar tamsesnės spalvos šešėliu pagilinsite žvilgsnį, suteiksite jam išraiškingumo.





Lūpos.  Jau minėtas kontrasto principas galioja ir renkantis lūpų dažus ar blizgį. Žaliaakėms tinka šilti lūpų atspalviai - persikas, gili raudona, koralai. Tad priklausomai nuo to, kokį makiažą renkatės būsimai progai - natūralų, vakarinį ar dūminį, galite rinkis iš gana plataus lūpų dažų pasirinkimo. Tik nepamiškime klasikinės taisyklės, kuri žinoma, negalioja sceniniam ar aukštosios mados įvaizdžiui, bet mums turėtų būti kaip maldelė prieš tepant makiažo pagrindą: tamsios akys - nude lūpos, šviesus akių makiažas - ryškesnės lūpos. Ir žinoma, labai svarbu atsižvelgti į odos atspalvį, stilių, aplinką kurioje būsite - juk ne viskas tinka skirtingu laiku ir skirtingai pateikta :)


 “A girl should be two things: classy and fabulous.”
(Coco Chanel)

Rūta,
Mua:*

1 komentaras:

  1. Ačiū už tobulas makiažo pamokas žaliaakėms. Pasinaudojau informacija ir patarimais, puikiai pavyko. Dar kartą dėkoju! ;)

    AtsakytiPanaikinti